Home
 Dec/Jan
 Februari
 Maart
 April
 Mei
 Juni
 Juli/aug
 September
 Oktober
 November
 Terug index
 
 
 
 
 









  Nieuwsbrief december/januari 2015/2016 van de Politieke Partij: Lijst Willem Lucht,
LWL opgericht 7 juni 2004 en bij de KVK ingeschreven

  Zwolle, 1 December 2015.

Hallo beste lezer van deze dubbeleditie van de nieuwsbrief voor de kleine man LWL over de maanden december en januari. Rond deze dagen is het gebruikelijk een combinummer uit te brengen gelijk als tijdens de vakantie periode in juli en augustus het geval is, doen wij dit vanwege de naderende feestdagen en het afwezig zijn van velen inzake kerst en oud en nieuw.

Na een aantal nieuwsbrieven van Alwin Schaap te hebben gehad heb ik nu voor dit jaar het laatste woord. Maar Alwin heeft toegezegd in februari 2016 weer garant te staan voor zijn bijdrage.

Tijdens het schrijven leven we in een wereld vol angst! We willen dan ook ons medeleven betuigen aan de slachtoffers van de vele geweldsgolven die ons allen treffen te beginnen aan de slachtoffers van de aanslag op het Russisch vliegtuig wat boven Egypte werd neergehaald waar de terreur beweging IS de hand in zal hebben gehad, maar dat was nog niet alles: nu weer de aanslagen in Parijs en de verhoogde dreiging die hiermee samenhangt deze is geclaimd door IS! En ten slotte, alsof het nog niet genoeg is het neerhalen van een Russisch toestel boven Turkije! Het lijkt wel of er alleen maar geweld en angst is die de boventoon voert, en de overheden kunnen praten wat ze willen maar ze zullen dit nooit kunnen overwinnen zonder ook eens te luisteren waarom die aanslagen eigenlijk plaatsvinden? Uiteraard praat ik de aanslagen door IS niet goed, integendeel: wij veroordelen ze!!

De overheden zouden zich eens af moeten gaan vragen waarom? Waarom al dat geweld? Kan men niet eens luisteren naar het waarom dat geweld gebeurd? Ik denk dat een dialoog tussen al die groepen meer oplevert dan al die bommen! IS is heel erg groots opgezet en ze doen alles voor hun ideologie en ze hebben vele financiers want we weten allemaal dat IS schatrijk is en de nieuwste technische snufjes heeft om ook onze F-16 neer te kunnen halen! Dus zouden onderhandelingen in mijn ogen meer uithalen dan het bestoken met bommen, dit roept alleen maar meer geweld op uit de IS hoek en idealisme is iets waar tegen moeilijk te vechten is! Aanslagen zijn nooit helemaal uitgesloten, ze worden hierin steeds geraffineerder en slimmer in. Nogmaals ik praat het niet goed en het is ook niet mijn intentie om u bang te maken, maar ik denk dat we onze ogen moeten openen en erkennen dat we te maken hebben met een serieuze dreiging door moslimterroristen, dat mag niet worden vergeten! Onze tip aan de EU is dan ook: ga het dialoog aan met IS. Dat klinkt als een capitulatie, maar dat is het niet. Deze trend kan ook geen doorgang vinden en leidt alleen maar tot meer geweld. We moetne dan ook hopen dat beide groepen hun verstand niet gaan verliezen en zich niet verder mee laten slepen in deze neerwaartse spiraal maar in overleg gaan om verder bloedvergieten te voorkomen!

Tot zover onze inbreng in buitenlandse politieke aangelegenheden, we gaan dus weer terug naar de Zwolse locale zaken die er momenteel spelen. Om te beginnen wil ik even iets kwijt over de werkwijze van onze sociale wijkteams en hun manier van werken met cliënten. Deze schiet in onze ogen ver tekort! De werkwijze is zo vreselijk traag dat ook wij nu al maanden zitten te wachten op hulp o.a. door de RIBW, maar sinds begin september hebben we niks meer gehoord van de Sociale Wijkteams noch van het RIBW! En ik sta hier helaas niet alleen in. Met mij velen die wachten en wachten op hulp die maar niet komt! Van mij krijgt het sociale wijkteam een dikke onvoldoende oftewel een 0 als cijfer! Wij vinden het schandalig dat het allemaal zolang duurt voor er iets gebeurd. Schandalig maar waar, dat is de hulpverlening anno 2015. Men zou zich de ogen uit de kop moeten schamen voor hun werkwijze, en hierin speelt de gemeente uiteraard ook een hele grote rol! Doch kan ik me de instelling van de gemeente ook wel voorstellen: er wordt veel te veel langs elkaar heen gewerkt en de gemeente weet soms zelf niet eens bij wie ze nu zijn moeten voor hulp door de juiste instantie! En dat is wat wij al maanden roepen: er zijn TEVEEL van die instanties die denken het te weten, maar geen ene reet uitvoeren! De gemeente zou er goed aan doen om het aantal instanties minstens te halveren! Dan zijn er nog ruim genoeg instanties over voor de juiste hulp op de juiste plaats. De gemeente Zwolle ziet immers door de bomen het bos niet meer en dat lijdt tot nog meer traagheid inzake de juiste hulpvraag!

Dan ten slotte van deze dubbelnummer vragen wij ons af wat brengt 2016? Hogere lasten? Nog meer bezuinigingen en hogere eigen bijdrages voor het ziekenfonds? Je zou bijna bang worden om oud en afhankelijk te worden van overheidsinstanties en die vrees wordt alleen maar erger als de hulpvrager geen kinderen heeft om op terug te vallen! Ik kan me de angst van velen heel goed voorstellen, beter nog: ik deel met u in deze angst! Ook ik ben helaas afhankelijk van hulpverlenende instanties en dat is dan een vrees die waarheid wordt!

Zwolle verdient maatwerk! Deze leus hoor ik Gerdien Rots nog uitspreken tijdens de verkiezingen in 2014. Helaas en dat kan Gerdien natuurlijk ook niet alleen voorkomen, is dat maatwerk nog niet echt van de grond gekomen, maar het begin zal ongetwijfeld snel komen. Dan hebben wij ondanks alle ellende ook nog positief nieuws te vermelden we hebben nu een nieuw webadres en wel www.lwlzwolle.nl we zijn hierop overgestapt vanwege de slechte werking van de oude provider moerstaal en de enorme traagheid van hun gastenboek. Er is dus ook een nieuw gastenboek wat laagdrempelig is en voor elke leek te bedienen. Ik nodig U dan ook hartelijk uit om de nieuwe site te bezoeken! Vergeet het dus niet te wijzigen in uw browser: www.lwlzwolle.nl een pakkende naam die zich nauw verbonden voelt met de stad Zwolle waarvoor onze partij zich sterk maakt. Iedereen is van harte welkom op ons gastenboek annex forum met uw politieke inbreng en ervaring in de maatschappij waarin we nu leven. Uw mening is van grote waarde en zal ons sturen dat te doen wat u van ons gewend bent: uw stem telt! En dan bedoel ik niet alleen tijdens verkiezingstijd, maar OOK altijd als er geen verkiezingen zijn. Uw belangen zijn bij ons van grote waarde. Ik denk dat wij de enige politieke partij van Zwolle zijn die een actueel gastenboek heeft waardoor er door mij dagelijks wordt gereageerd op de vragen van de gebruikers. Ga zo door zou ik zeggen en maak gebruik van de mogelijkheden mee te praten in politiek Zwolle!

Verder rest mij nog u alvast hele fijne en gezegende kerstdagen toe te wensen en een gezond 2016! Bedenk bij het ingaan van een nieuw jaar dat het niet alleen maar om geld moet draaien, maar om naastenliefde! Ik zou iedereen willen oproepen om hun ogen niet af te keren van uw medemens die eenzaam alleen zit. Denk ook eens aan hen die op de vlucht zijn! Maar ook alvast een fijne sinterklaasfeest met gelukkig normale zwarte pieten toegewenst en dat het een kinderfeest mag zijn en blijven!!

Willem Lucht, Lijsttrekker Lijst Willem Lucht Zwollle.
www.lwlzwolle.nl of stuur uw mail naar willemlucht@home.nl