Home
  Serieus
  Bedreigd
  Kalender
  Pro
  Nieuwjaar
  Peperbus
  Herberg
  Oud
 
 
 
 
 
 

  Stichting PRO slaat nieuwe wegen in  
 
   

  Stichting PRO slaat nieuwe wegen in met de volgende thema's: Het nieuwe ecodorp: het commonie-dorp, Nieuw Nederland, Handvest voor een Europa van de regio’s, van Werelddorp naar Werelddorp, cirkelontmoeting, de Graal, de Godin, gnosis, de weg van het hart en de meditatie of het gebed van het hart, matriarchaat, Kelten, samenwerking tussen Nederlands- en Duitstalige landen en regio's, Rijnlandse (welzijns)economie en mystiek, post-collaps samenleving en/of zonnerevolutie.

Voorbeelden van commonieën: Duurzaam Balinge (Dr.), Wijkpark Emma's Hof in Den Haag, TexelEnergie, Dorpsbedrijf De Ommezwaoi voor exploitatie van het zwembad in Valthermond (Dr.), Gelderse Erfgoedcoöperatie, Tuinderij De Witte Raaf in Denekamp, Voedselgemeenschap De Lazuur in Wageningen, ECO-Energie Coöperatie Oostermoer (Dr.), Dorpstuin Diphoorn (Dr.), Zorgcoöperatie Hoogeloon (N.B.), Bakkerijcoöperatie Ons Belang in Peize (Dr.), Streekwinkel De Eekhoeve in Veenendaal, Dorpssuper in Oostwold (Gr.), Wijkbedrijfsgebouw Emmerhout in Emmen, Landelijke Coöperatieve Windmolenvereniging De Windvogel, BroodfondsMakers Coöperatie, De Financiële Coöperatie en MKB Coöperatie.     Grote projecten met tientallen tot honderden commonieën zijn Damanhur in Italië, Mondragón in Spanje, Sekem in Egypte, Auroville in India, Sarvodaya in Sri Lanka, Cecosesola in Venezuela, Semco in Brazilië en Seikatsu in Japan. We zien nu al mogelijkheden voor Commoniedorp Valthermond, Commoniestreken de Hondsrug, de Hunzevallei, de Veenkoloniën en Westerwolde, Commoniestad Emmen, Commonieregio Westerveld, Commonieregio Waterland en Commoniegemeente Noordoostpolder. We zijn benieuwd welke mogelijkheden u ziet.
De cirkelontmoeting is de weg van het hart, de zoektocht naar de Graal, het realiseren van een duurzame spirituele gemeenschap.
We willen werken aan de totstandkoming van het Laagland Parlement en het Dietsland Parlement
.
 
 
  We werken al samen met de Verein zur Förderung der Gemeinwohl-Ökonomie en de Initiativkreis Demokratie-konferenzen in Duitsland, Zwitserland, Liechtenstein, Oostenrijk en Italië en de Verein Neustart Schweiz. Met andere organisaties gaan we binnenkort in gesprek  U kunt zich opgeven als belangstellende.

Afhankelijk van de belangstelling zullen we de thema's nader uitwerken. Om het bovenstaande te bespreken bent u hartelijk welkom na afspraak bij mij,
Jan Schuiling (2e v.l.) thuis in Valthermond (Dr.) Bolsterlaan 19, 0031 (0)599 663 063.

Afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen zullen één of meerdere informatiemiddagen worden gehouden op zaterdag in
 
  Emmeloord en Valthermond. Als u hiervoor een uitnodiging wilt ontvangen kunt u dit kenbaar maken via de website: pro-werelddorp.nl