Home
  Serieus
  Bedreigd
  Kalender
  Pro
  Nieuwjaar
  Peperbus
  Herberg
  Oud
 
 
 
 
 
 

  Lijsttrekker Willem Lucht bedreigd!    
     
  Arnoud de Vries

ZWOLLE – Donderdagochtend 13 mrt'14 is Willem Lucht telefonisch bedreigd. Terwijl de lijsttrekker van Lijst Willem Lucht geïnterviewd werd door eerstejaarsstudenten Journalistiek, klonk door de telefoon de stem van een onbekende man. Zonder verdere inleiding klonken de woorden: ”Klootzak, ik schiet je kapot”. Lucht reageerde laconiek, maar is wel van plan aangifte te doen bij de politie.

Enkele minuten later belde de onbekende man nogmaals. Ditmaal leek hij Lucht te verwijten een ”vuile NSB’er” te zijn, maar dit kan niet met zekerheid worden gesteld. Daarvoor was het te onduidelijk.

De Zwolse politicus heeft wel enig idee waarom hij bedreigd wordt. ”Ik ben van mening dat we als Nederland moeten oppassen dat we niet overstromen met geldzoekers uit het buitenland. Daarom mogen wat mij betreft voor deze mensen de grenzen dicht. Bepaalde mensen vinden mij dan direct een racist. Maar ik discrimineer niet. Dat zou ik nooit doen. Ik heb zelf een beperking, dus ik weet hoe vervelend het is als je wordt achtergesteld.”

De Zwolse politicus is 19 maart aanstaande voor de derde maal verkiesbaar bij de gemeenteraadsverkiezingen. Bij de verkiezingen in 2006 en in 2010 schopte Lucht het niet tot de gemeenteraad.

Het artikel staat op,

http://journalistiekzwolle.nl/nwsnet/2014/03/13/lijsttrekker-willem-lucht-bedreigd/